Trobada a Montserrat en el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús

El mateix dia montserratdel seu naixement a Àvila, el 28 de març, va tenir lloc a la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat, la celebració dels 500 anys del naixement de Teresa de Cepeda y de Ahumana –Santa Teresa de Jesús–, amb una Eucaristia solemne que va aplegar representants de tots els membres de l’extensa família carmelitana i teresiana present a Catalunya i Balears. La celebració va ser presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, i concelebrada per l’arquebisbe-bisbe d’Urgell i els bisbes de Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Vic, Terrassa, Solsona i Tortosa, així com el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Després de les paraules de benvinguda que va adreçar  als assistents el P. Agustí Borrell, ocd, en representació de tots els Ordes i Instituts religiosos congregats, a la seva homilia el Sr. Arquebisbe va remarcar el significat que avui té la figura de Santa Teresa de Jesús. Mons. Pujol va recordar com el principal punt de l’experiència mística és la pregària en bé dels altres i va fer esment de com aquest cinquè Centenari del naixement de Teresa de Jesús encaixa perfectament en l’Any de la Vida Consagrada que el Papa Francesc va decidir convocar i que estem celebrant.

En acabar la celebració eucarística hi va haver una ofrena floral a la imatge de Santa Teresa davant de la basílica de Montserrat, una de les primeres estàtues que s’hi va col·locar l’any 1949. Diverses institucions teresianes vinculades a Santa Teresa van anar composant un mosaic amb el nom de la santa, i es van cantar cants adients inspirats en l’obra poètica i mística teresiana.

Vídeo de l’homilia en el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.