Inici de l’Any Jubilar Teresià a l’arxidiòcesi

iniciAnyTeresia_001Coincidint amb el dia de la festivitat de Santa Teresa de Jesús, el dimecres dia 15 d’octubre es va iniciar a l’església del Convent de Sant Josep i Santa Anna, de les Germanes Carmelites Descalces, l’Any de Santa Teresa amb motiu del V Centenari del seu naixement. Una celebració, presidida pel Sr. Arquebisbe, a la qual hi van assistir nombrosos religiosos, molts d’ells pertanyents a la gran família teresiana.

Mons. Jaume Pujol va agrair l’exemple de fidelitat i radicalitat de la comunitat de les Germanes Carmelites Descalces que han celebrat darrerament els tres-cents anys de presència a l’arxidiòcesi. «Aquesta és una casa de pregària» –va dir–, «i la pregària ens ajuda a caminar en la veritat; a crear comunitat eclesial ja que ens obre i ens uneix a Jesucrist i, finalment, ens impulsa a la missió, a la vida apostòlica.»

El Sr. Arquebisbe també va destacar les paraules del Sant Pare en el missatge publicat recentment amb motiu del V Centenari. «Diu el Papa Francesc: Per quins camins vol dur-nos el Senyor rere les petjades i de la mà de santa Teresa? Voldria recordar-ne quatre que em fan molt de bé: el camí de l’alegria, el de la pregària, el de la fraternitat i el del propi temps.»

Durant la celebració es va anunciar que tant l’església del Monestir de Sant Josep i Santa Anna com la de la Mare de Déu del Carme de Tarragona seran temples on es rebrà la indulgència plenària amb motiu de l’Any Jubilar Teresià concedit pel Papa Francesc. D’aquesta manera els fidels que visitin els esmentats temples i assisteixin a la litúrgia i preguin durant un temps –tot acabant el seu res amb la pregària del Parenostre, Credo, invocant a la Mare de Déu i la santa fundadora– rebran la indulgència plenària de l’Any Jubilar Teresià que finalitzarà el 15 d’octubre de 2015.

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.