Inaugurada l’exposició teresiana ‘La força d’una trobada’ al col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona

exposicioL’exposició itinerant, organitzada per la Família Teresiana d’Enric d’Ossó, es podrà visitar fins aquest diumenge, dia 1 de febrer, al migdia quan es clourà l’exposició amb un recital de textos teresians.

El director general del Col·legi Santa Teresa de Jesús, Francisco Sardaña, va donar a conèixer els actes programats en el marc de l’exposició amb motiu del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. També va destacar la connexió carismàtica entre Sant Enric d’Ossó, del segle XVI, i Santa Teresa, del segle XIX. El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va definir Santa Teresa d’Àvila com la primera dona santa que va rebre el títol de Doctora de l’Església, «una dona excepcional, d’una gran fortalesa, que va inspirar i està inspirant a moltes persones avui dia.» Per la seva part, la Gna. Teresa Ros, germana de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i coordinadora dels actes organitzats per la Família Teresiana d’Enric d’Ossó a Tarragona amb motiu del V Centenari, va explicar que «aquesta exposició no és convencional ja que està plantejada més aviat amb un llenguatge d’avui dia, gairebé “publicitari”.» La germana Ros va apuntar que l’exposició itinerant recorrerà 24 llocs arreu de l’estat espanyol on hi és present la família teresiana.

A l’acte també hi va assistir el regidor de l’Ajuntament de Tarragona per a les relacions ciutadanes, Sr. Franciscà Zapater; la superiora de la comunitat de germanes al Col·legi Santa Teresa de Jesús, Gna. Josefina Querol i el prior dels Carmelites Descalços de Tarragona, P. Pere Martorell, entre d’altres.

El disseny i el muntatge artístic, obra de l’artista Siro López, mostra mitjançant la imatge i el simbolisme la novetat per al món i per a l’Església de l’espiritualitat teresiana. Concebuda en tres espais independents, l’exposició introdueix el visitant en un recorregut on ha de travessar tres portes –la de Sant Enric d’Ossó, la de Santa Teresa de Jesús i la darrera que porta cap a Jesús. L’entrada i la sortida connecten al visitant amb la realitat que som i en què vivim. El visitant és esperonat a marxar amb una pregunta, un text o un repte que li hagi interpel·lat. A més, a través de codis QR es pot accedir a un àudio de l’exposició i més recursos audiovisuals que amplien el seu contingut.

 

Horari i actes programats en el marc de l’exposició:

Divendres 30 de gener (de 17.30 h a 20.00 h). A les 18.00 h: Conferència sobre «L’aportació de l’espiritualitat teresiana a la nostra societat», a càrrec de la Gna. Gemma Bel, stj.

Dissabte 31 de gener (d’11.00 h a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h)

Diumenge 1 de febrer (d’11.00 a 13.00 h). A les 13.00 h: Recital de textos teresians i clausura de l’exposició.

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.