Escoltar Santa Teresa

431_20150303072926

La capella de Santa Teresa de Jesús de l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Reus va acollir el divendres, dia 27 de febrer, un acte que va combinar textos i música amb motiu del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Després de la presentació de Mn. Pere Dalmau, rector de la Parròquia; el P. Àngel Briñas, carmelita descalç i secretari de la comissió a Catalunya del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús va ser l’encarregat d’introduir cada moment o bloc temàtic tot destacant unes pinzellades del seu contingut.

Juntament a interpretació de diverses peces musicals, a càrrec de Maurici Dalmau (violí) i Miguel Moreno (guitarra), quatre dones –Francina Baldrís, Dolors Quintana, Isabel Fornós i Núria Puig–, van recitar una selecció de textos tot expressant l’esperit de la Santa. Amb aquesta declamació no solament es va pretendre escoltar la bellesa dels seus escrits sinó també afavorir la recepció del seu missatge avui dia, en cada persona.

Entre els textos seleccionats hi havia la infància i adolescència de Santa Teresa, i la seva conversió i despertar espiritual a partir del Libro de la Vida; textos sobre la pregària a partir de fragments de Las Moradas o El Castillo interior; la finalitat de la pregària per a un millor servei eclesial amb la lectura de la Séptimas Moradas i les Fundacions. També es van recitar alguns dels poemes més coneguts de Santa Teresa com són Vivo sin vivir en mi o Nada te turbe, entre d’altres.

431_20150303072943 431_20150303072936

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.